Zekeraanhetwerk.nl is een uniek platform dat er helemaal op gericht is om werknemers bij gedeeltelijke arbeidsgeschiktheid per direct en 24×7 te ondersteunen bij een nieuw arbeidsmarktperspectief, en bij voorkeur nieuw werk. Bijna alle antwoorden die uw werknemer nodig heeft, worden direct gegeven in meer dan 150 videofilmpjes, verdeeld in 6 overzichtelijke thema’s, tientallen links en achtergronddocumenten, door collega-werkzoekenden en onafhankelijke experts.

Zekeraanhetwerk is het resultaat van uitgebreid en continu research op het internet, literatuuronderzoek en het vertalen en bundelen van praktijkervaringen naar inhoudelijke filmpjes, artikelen en doorverwijzingen.

Klik hier om naar het platform Zekeraanhetwerk.nl te gaan.

Het online platform Zekeraanhetwerk ziet er schematisch als volgt uit:

platformcircle

Zodra werknemers worden aangemeld voor een 2e of 3e spoor re-integratietraject of outplacement krijgen zij na uitleg en kennismaking met de loopbaanadviseur toegang tot het platform Zekeraanhetwerk. Hier vinden ze verschillende thema’s die allemaal gericht zijn op het zoeken en vinden van nieuw werk. Samen met hun loopbaanadviseur wordt bekeken welke thema’s van toepassing zijn, hoe het platform het meest efficiënt gebruikt kan worden en welke onderdelen ondersteunend zijn voor de volgende coachsessie.

Thema’s Zekeraanhetwerk
Op het platform zijn in totaal 150 videofilmpjes verwerkt, verdeeld over een zestal thema’s. Deze zien er als volgt uit:

platform_themas
Klik hier om de thema’s te bekijken 

Deze thema’s zijn vervolgens weer verdeeld in verschillende logische stappen. Hieronder ziet u bijvoorbeeld de stap “emoties” onder het thema “ontslag”. Deze stap is vervolgens weer verdeeld in onderwerpen, vormgegeven in filmpjes, bijvoorbeeld het onderwerp “1.1 emoties na ontslag zijn normaal”.

In de filmpjes wordt zo’n onderwerp middels een presentatie van 1 tot 3 minuten uitgelegd. Bijvoorbeeld welke emoties bij ontslag kunnen spelen, hoe je ze herkent, hoe je ermee kunt omgaan, etc. Overzichtelijk, kort en helder.

platform_videos
Klik hier om de themavideo’s te bekijken 

Website Links
Onder elk thema worden links naar nuttige websites gegeven. Sites die regelmatig inhoudelijk worden vernieuwd en die handige en toepasbare informatie geven. Hier ziet u bijvoorbeeld de nuttige links bij het thema Ontslag:

platform_nuttigelinks
Klik hier om de nuttige links te bekijken

Forum
Voor betrokken werknemers kan het helpen om ervaringen te delen met anderen die door een vergelijkbaar proces gaan. De één is net ontslagen of ziek geworden, voor de ander is het al maanden of langer geleden. Vragen van werknemers kunnen dikwijls beter door ‘ervaringsdeskundigen’ onderling worden beantwoord. Zowel frustratie en ergernis als tips en eye-openers worden gedeeld. En dat vanzelfsprekend in een vertrouwelijke omgeving, met een moderator die ervoor zorgt dat er respectvol, constructief en inhoudelijk wordt uitgewisseld. Het gebruik van dit forum is zeer eenvoudig en toegankelijk ingericht. Je kunt onderwerpen toevoegen, vragen stellen en reageren op bijdragen van anderen. Dit forum ziet er als volgt uit:

platform_forum
Klik hier om het forum te bekijken

Vacatures
Natuurlijk is het belangrijk om vacatures te hebben en te vinden. Reden dat wij een samenwerking zijn aangegaan met één van de grotere vacaturebanken in Nederland (Megajobs) en hun website hebben geïntegreerd in ons platform. Hierdoor hebben uw medewerkers elke dag honderden nieuwe vacatures ter beschikking. Ook kunnen zij gericht en automatisch vacatures via e-mail ontvangen. Een voorbeeld van deze omgeving staat hieronder.

platform_vacatures
Klik hier om de vacaturebank te bekijken 

Achtergrondinformatie
Bij behoefte aan verdieping in een thema geven wij, naast de website-links, ook achtergrondinformatie. Nuttige artikelen die bijdragen aan inzicht en overzicht. Hieronder de achtergronddocumenten bij het thema Ontslag.

platform_achtergrondinformatie
Klik hier om de achtergrondinformatie te bekijken 

Dagboek
Uniek op dit platform is het dagboek dat bijgehouden wordt door zo’n 60 werknemers, allemaal werkzoekenden die hun ervaringen willen delen met anderen. Verhalen die dagelijkse situaties beschrijven en voor velen herkenbaar zijn. Hierdoor ervaren gebruikers dat zij niet als enige te maken hebben met bepaalde emoties, vragen en twijfels, maar dat die zaken heel normaal zijn. Daarbij wordt in de artikelen vaak aangegeven hoe mensen ermee hebben leren omgaan. Nuttige ervaringstips! Het dagboek zelf is vrolijk en overzichtelijk weergegeven.

platform_dagboek
Klik hier om het dagboek te bekijken 

Tweewekelijks e-zine
Gebruikers van Zekeraanhetwerk ontvangen tweewekelijks een inspirerend e-zine via e-mail. Deze nieuwsbrief bevat steeds een uitgebreid hoofdartikel over een bepaald thema, zoals motivatie, online solliciteren of het schrijven van creatieve sollicitatiebrieven en originele cv’s. De opmaak is fris en kleurig en het e-zine bevat daarnaast nuttige tips en adviezen voor werkzoekenden. De ervaring leert dat onze gebruikers de e-zines buitengewoon op prijs stellen. Zo blijven zij positief geprikkeld en betrokken, en voelen zich extra gezien en gesteund.

 

platform_ezine